Aflevering 2 : Herkennen

Dagny Ros keert terug naar het moment dat de stress haar te veel werd. Vanuit die ervaring licht Lode Godderis toe hoe je schadelijke stress kan herkennen. Elke Van Roy bespreekt hoe je beter aandacht kan besteden aan je mentaal welzijn.

Geen muziek verdragen. Geen mensen verdragen. Jezelf niet meer herkennen. Het waren deze gevoelens die Dagny Ros deden beseffen dat het niet goed met haar ging. Ze was leeg en bang dat ze nooit meer zichzelf zou zijn.

De symptomen van Dagny zijn stuk voor stuk typische kenmerken van stress. Maar er zijn er meer. Lode Godderis somt verschillende emotionele, fysieke en cognitieve symptomen van stress op, zodat je ze sneller bij jezelf kan herkennen.

Ook Elke Van Roy geeft tips om te weten wanneer je even op de pauzeknop moet drukken. De belangrijkste? Leer jezelf kennen. En weet dat je er niet alleen voor staat. Verder deelt ze haar advies voor werkgevers om medewerkers met stress bij te staan. Van gewoon luisteren tot werken aan bewustwording.

Luisteren is de eerste stap. Daarna kan je mensen bewust maken van de signalen die hun lichaam geeft.
Elke Van Roy

Bekijk de video

Beluister de podcast

Herkennen

Stress, burn-out en hun gevolgen komen geregeld in het nieuws. Maar wat is een burn-out? Waarin verschilt hij van stress of depressie? Er gaan een heleboel verschillende situaties schuil achter deze termen. We leggen je hier uit hoe je ze herkent en waarom het belangrijk is om ze ernstig te nemen.

Voor jezelfVoor je medewerkers

Bekijk ook deze afleveringen van de mini-podcastreeks het pauzepraatje