Bouwen aan mentaal vermogen (Alert!)

Bouwen aan mentaal vermogen (Alert! Opleidingen en Constructiv Oost-Vlaanderen)

Het project Bouwen aan mentaal vermogen wil via een catalogus een traject op maat van bedrijven aanbieden. Het proefproject kaderde in de bouwsector, omdat uit onderzoek bleek dat arbeiders een vergeten doelgroep zijn op vlak van het mentaal welzijn. Het project wordt nu verder uitgedragen naar andere sectoren.

Met dit integraal traject wordt gewerkt aan een cultuurshift, waarbij het mentaal welzijn van medewerkers onderdeel wordt van de bestaande veiligheidscultuur. Het ultieme streefdoel is ervoor zorgen dat medewerkers duurzaam en vitaal aan de slag kunnen blijven.

Info: Ann-Sophie Vandermarliere – 051 81 80 81 – annsophie@alert-opleidingen.be

 

In het Storybook van dit project vind je meer informatie over achtergrond en context, doelstellingen en concrete resultaten.

In de zip file vind je verschillende instrumenten van en over het project zoals preventie-instrumenten, gebruikte methodologie, posters, flyers, … 

Om de integratie van de verschillende acties ter versterking van de preventie van arbeidsgerelateerde mentale aandoeningen te stimuleren, is een "geïntegreerd preventiekader" ontwikkeld. De projectcoördinatoren werd gevraagd hun proefproject in dit kader te positioneren. U vindt dit document hieronder.