Druk-druk is niet altijd goed-goed

Reeds 7865 afspraken

Welke afspraak heb jij al gemaakt?

Meld je het op tijd als je planning te vol zit? Of neem je je lunchbreak niét op je werkpost? Kies een afspraak en maak deze met jezelf.

Kies jouw afspraak

Voel je goed op het werk: zo maak je er werk van

De coronacrisis heeft onze levens flink overhoopgegooid. En voor sommigen was het voor de crisis al niet gemakkelijk. Deze site kan je helpen jouw welzijn op het werk en het welzijnsbeleid in jouw organisatie te verbeteren. Voel je je goed op het werk? Met onze tips kan je ervoor zorgen dat dat zo blijft. 
Ook wanneer de gezondheidscrisis voorbij is, blijft welzijn op het werk belangrijk.

Voorkomen

Je goed voelen in je vel en op je werk, da's belangrijk. Maar hoe zorg je voor je welzijn, en dat van je medewerkers? Hoe voorkom je dat werkgerelateerde stress te hoog oploopt?

Herkennen

Je mentale welzijn op het werk of dat van je medewerkers is niet iets dat plotsklaps verslechtert. Als je weet op welke signalen je moet letten, kan je tijdig ingrijpen en erger voorkomen.

Herstellen

Hoe kan je je werk of dat van je medewerkers na een afwezigheid weer op de rails krijgen? Je staat er alleszins niet alleen voor. Door een goede ondersteuning en een degelijk re-integratieplan kom je er, stap voor stap, weer bovenop.

Een terugval voorkomen

Nadenken over je levensstijl, gezondheid en veiligheid is belangrijk om nieuwe problemen te vermijden. Waar zitten de pijnpunten en hoe kan je ze aanpakken?

Werk hervatten

Soms moet je de werkregeling aanpassen om ervoor te zorgen dat het mentaal welzijn op peil blijft. Hiervoor bestaan diverse strategieën. Maak er gebruik van.

Hoe voel jij je op het werk?

Beantwoord een aantal vragen en ontvang een advies.

Pilootprojecten

Video project : Secundaire preventie van burn-out bij OISZ (Fedris)

Actie om burn-out te voorkomen! Het proefproject biedt de personeelsleden van de openbare instellingen van sociale zekerheid (OISZ) die in een vroeg stadium aan burn-out lijden, een begeleidingstraject aan. 

Video project : Netwerkruimte voor preventie van werkgerelateerde mentale aandoeningen (ISOSL)

Klinisch netwerk voor het werk - Focus op de professionalisering van de actoren (Intercommunale de soins spécialisés de Liège - Ulg)

Video project : De veerkrachtige zelfstandige (Unizo-Integraal-Liantis)

De veerkrachtige zelfstandige - Preventie van stress en burn-out bij zelfstandige ondernemers (Unizo – Integraal – Liantis) 

Je bent niet alleen

Video testimonial : Wat is burn out?

"Ik was nerveus en agressief. Er mocht niks meer misgaan. Als er op het werk iets niet liep zoals ik wilde, begon ik iedereen af te blaffen." Romuald

Video testimonial : Symptomen

"Je gaat nog altijd op café met vrienden, je nodigt vrienden uit, je praat... Maar je weet niet wat er aan het gebeuren is, je voelt het ook niet zo." Linda