Maak een afspraak met je medewerkers

De opeenvolging van crisissen heeft de bewustwording van het belang van mentaal welzijn op het werk versneld. Het is inderdaad van fundamenteel belang om het welzijn te bevorderen aangezien werknemers nog te vaak worden blootgesteld aan een ongunstig(e) beheer/organisatie van het werk. Het aantal mensen dat chronische stress en ongemak ervaren in relatie tot hun werk neemt voortdurend toe.

Deze site zal je helpen jouw welzijn op het werk, alsook het preventiebeleid binnen jouw organisatie te verbeteren. Je vindt er advies, informatie maar ook een verwijzing naar actoren en hulpverleners tot wie je je kan wenden.

Reeds 9346 afspraken

Welke afspraak heb jij al gemaakt?

Zorg je voor de veiligheid van je medewerkers? Bied je opleidingsmogelijkheden aan? Kies een afspraak en maak deze met je medewerkers.

Kies jouw afspraak

Voel je goed op het werk: zo maak je werk van

Voorkomen

Je goed voelen in je vel en op je werk, da's belangrijk. Maar hoe zorg je voor het welzijn van je medewerkers? En hoe voorkom je dat werk gerelateerde stress te hoog oploopt?

Herkennen

Het mentale welzijn van je medewerkers is niet iets dat plotsklaps verslechtert. Als je weet op welke signalen je moet letten, kan je tijdig ingrijpen en erger voorkomen.

Herstellen

Hoe kan je je medewerkers na een afwezigheid weer vlot aan het werk krijgen? Je staat er alleszins niet alleen voor. Door goede ondersteuning te bieden en een degelijk re-integratieplan te voorzien, kan je ze, stap voor stap, ondersteunen.

Een terugval voorkomen

Nadenken over de gezondheid, de veiligheid en de arbeidsomstandigheden van je medewerkers is belangrijk om nieuwe problemen te vermijden. Waar zitten de pijnpunten en hoe kan je ze aanpakken?

Werk hervatten

Soms moet je de arbeidsomstandigheden van een medewerker aanpassen om ervoor te zorgen dat zijn mentaal welzijn op peil blijft. Hiervoor bestaan diverse strategieën. Maak er gebruik van.

Hoe voel jij je op het werk?

Beantwoord een aantal vragen en ontvang een advies.

Pilootprojecten

Video project : Secundaire preventie van burn-out bij OISZ (Fedris)

Actie om burn-out te voorkomen! Het proefproject biedt de personeelsleden van de openbare instellingen van sociale zekerheid (OISZ) die in een vroeg stadium aan burn-out lijden, een begeleidingstraject aan. 

Video project : Netwerkruimte voor preventie van werkgerelateerde mentale aandoeningen (ISOSL)

Klinisch netwerk voor het werk - Focus op de professionalisering van de actoren (Intercommunale de soins spécialisés de Liège - Ulg)

Video project : De veerkrachtige zelfstandige (Unizo-Integraal-Liantis)

De veerkrachtige zelfstandige - Preventie van stress en burn-out bij zelfstandige ondernemers (Unizo – Integraal – Liantis) 

Je bent niet alleen

Video testimonial : Een nieuwe werkcultuur

"Om een bedrijfscultuur te veranderen is er een visie nodig. Die staat echt centraal. Als de top van het bedrijf niet definieert wat ze wil bereiken, wordt het erg lastig voor de werknemers om hun weg te vinden." Natacha

Video testimonial : Preventie

"En dan zegt men: We moeten de mensen wat meer achter hun veren zitten en ze moeten leren om het tempo aan te kunnen, maar dat schijnt toch niet te werken. Het tempo zelf lijkt een probleem te zijn." Dirk